LOMA – Lokal mat

Hej du småskaliga producent av mat!

Vi jobbar på en idé som kan bidra till att lokal mat blir mer tillgänglig för den stora massan genom en förkortad livsmedelskedja. En idé som månar om lokal utveckling, biologisk mångfald och en ökad nationell matresiliens.

Vi kallar detta för LOMA och kortfattat handlar det om att erbjuda en fysisk marknadsplats för småskaligt, lokalt odlade och producerade livsmedel där varorna slipper konkurrera med matjättarnas egna varumärken.

små butiker som gör stor skillnad

Här är en otroligt avskalad och enkel modell på hur en butik från LOMA skulle kunna se ut. Med hjälp av dessa kan vi erbjuda en fysisk marknadsplats för småskaligt, lokalt odlade och producerade livsmedel, där varorna slipper konkurrera med matjättarnas egna varumärken i hyllorna.

Butikerna ska placeras i köpstarka områden nära konsument. Tanken är att de ska fungera som ett komplement till producentens egen gårdsbutik och försäljning på REKO-ringar.

I Sverige finns det 500 000* potentiella kunder som regelbundet letar efter och köper lokalt producerad mat. På grund av bristande tillgänglighet kan de exempelvis välja att köpa ekologiska men importerade produkter istället. Säg att varje konsument spenderar i genomsnitt 500 SEK i veckan på mat. Svenska småskaliga matproducenter missar en marknadsandel på 250 miljoner kronor per vecka.

*Medlemmar i REKO-ringar runt om i Sverige 2020.

tomat

Produktexponering

Exponera dina produkter i en fysisk butik där de slipper konkurrera med importerade varumärken.

Fyll på 24/7

Fyll på din försäljningsyta med produkter när det passar dig. LOMA har öppet dygnet runt - alla dagar i veckan.​

Nå en bredare målgrupp

Se till att personer som inte aktivt besöker REKO-ringar eller gårdsbutiker kan köpa dina produkter när det passar dem.

mikrogrönt

Säsongsanpassat

Anpassa din försäljningsyta efter utbud, sälj de produkter som just din verksamhet har i säsong just nu!

Enkel administration​

Användarvänliga verktyg för att hantera lagersaldo, priser och utbetalningar.​

lök

väx med våra partners

Få tillgång till exklusiva rabatter och erbjudanden via samarbetspartners som erbjuder det du behöver för att växla upp.

bondens marknad

ett komplement inte en konkurrent

Som småskalig matproducent har du möjlighet att exponera och sälja dina produkter till en bredare målgrupp via LOMA. Våra butiker ska vara placerade i köpstarka områden nära konsument. På så vis fungerar LOMA som ett komplement till den egna gårdsbutiken och försäljning på REKO-ring.

Är du intresserad av att sälja dina produkter med oss så fyll i en intresseanmälan längre ner på sidan!

Eftersom vi fortfarande befinner oss i ett stadie där vi utvecklar idén så betyder varje intresseanmälan som kommer in väldigt mycket för oss.

Dels betyder det att ni som producenter är öppna för att våga testa något nytt och dels har vi något konkret att visa upp för kommuner, regioner och samarbetspartners runtom i landet när vi presenterar LOMA i framtiden.

Vi har inte bestämt exakt var i landet som våra första butiker ska placeras ännu, men ju fler producenter som anmäler intresse från samma region desto större chans får regionen att ingå i vår första lansering av butiker!

Just nu har vi som allra flest intresserade i Västmanland och Västra Götaland.

En intresseanmälan är INTE bindande på något sätt utan indikerar enbart för oss vart störst intresse för LOMA finns. Vi kommer att maila ut mer information så fort vi kommit vidare i bygget av LOMA till de som anmält intresse.
Tack och heja er!

INTRESSEANMÄLAN FÖR PRODUCENTER​

lokal matproducent